keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

09.-11.3.2015

Ensimmäinen päivä meni lähinnä tutustumiseen mitä jakso pitää sisällään ja tuo tullessaan, mielenkiinnolla odotan. 

Toisena päivänä (10.3.2015) ensimmäinen tunti peruuntui (sosiaalisen toimintakyvyn tuleminen), mutta saimme tehtäväksi miettiä ryhmissä ja kirjata ylös millaista kuntoutusta oli hohu:n työssäoppimis paikalla. 

Toisella tunnilla kävimme läpi psyykkisen toimintakyvyn tukemista mm. kuntoutuksen käsitteitä ja mielenterveyskuntoutuksen vaiheita (hoito, kuntoutus ja kuntoutuminen).

Tänään (11.3.2015) ensimmäiset tunnit alkoivat psyykkisen toimintakyvyn tukemisella, aiheena riippuvuus. Todella mielenkiintoista! Jaksaisin istua monta tuntia kuuntelemassa psyykkisen toimintakyvyn tukemista! Riippuvuudesta kävimme läpi seuraavia: Riippuvuus ilmiönä, mitä riippuvuudella tarkoitetaan, terve riippuvuus, riippuvuuden kehittyminen, riippuvuus sairautena, riippuvuuteen sairastuminen, riippuvuussairaudesta toipuminen ja huumausaineriippuvuuden muodot. En malta odottaa seuraavia tunteja.

Toisella tunnilla oli sosiaalisen toimintakyvyn tukemista. Kävimme läpi eilen tekemämme tehtävän, siihen se tunti mukavasti meni. Oli hyvää että huonoa kuunneltavaa, miten työssäoppimis paikoilla kuntoutus toteutui, mutta siitä huonosta kuuntelusta voi itse ottaa opiksi ja miettiä miten/miksi ihmiset voivat työskennellä niin eritavalla ja arvoilla. 
Loppuviikon tunnit peruttiin opettajan ollessa sairaana, mutta saimme mielenkiintoisen tehtävän jonka taivoitteena on ajankohtaisten ja yhteiskunnallisten aiheiden tunteminen ja tiedonhankinta taitojen harjoittelu. 

Innolla odotan mitä jakso tuo tullessaan! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti